Hét adres voor de voordeligste Punchingbags

Bekijk Alle Punchingbags

Bekijk Alle Punchingbags

Bokszak

Bokszak – punchingbag.eu

Wanneer je graag wilt boksen is een goede bokszak een investering. Bokszakken zijn makkelijk om thuis mee te trainen. Door het boksen verbeter je de coördinatie. Welke bokszak ideaal voor je is, ligt aan je wensen. De bokszak die het meest bekend is, is de traditionele bokszak die hangt. Als het onmogelijk is om een bokszak op te hangen bij je thuis kun je altijd kiezen voor de staande bokszak. Wanneer je gaat voor lowkicks of grappling vechten, dan is een trainingsdummie de keuze voor jou. Om blessures te voorkomen is het belangrijk dat de bokszak op een stevig oppervlak wordt gezet zodat er bij het trainen geen gevaren zijn.

Bij een bokszak is er keuze tussen verschillende materialen. Welke je kiest, ligt aan je voorkeur. De stof is meer voor de beginnende boksers die het voor recreatieve doeleinde gebruiken. Het polyurethaan, zoals kunstleer, is voor regelmatig gebruik en het leder voor de gevorderde bokser die regelmatig wilt trainen. Ook de lengte van de bokszak is een puntje waarnaar gekeken moet worden. Om een goede lengte bokszak te kiezen kan je de volgende regels aanhouden:

  • Kinderen tot en met 8 jaar: t/m 70 cm bokszak
  • Kinderen tot en met 12 jaar: 80 – 90 cm bokszak
  • Alleen voor stoten: 100 – 130 cm bokszak
  • Voor stoten en trappen: 140 – 200 cm bokszak

Voordelen boksen

Boksen heeft vele voordelen. Een van de grotere voordelen is dat het veel calorieën verbrandt terwijl het ook spiermassa opbouwt. Ook zijn de mentale en emotionele voordelen duidelijk. Boksen is namelijk een manier om van stress en angsten af te komen. Met boksen kan je namelijk de focus totaal op de het boksen zelf leggen. Ook wordt de kracht, snelheid en hand-oog coördinatie verbeterd. Dit alles geeft aan hoe gezond boksen voor je is.

Aanbieding Punchingbag

Punchingbag Merken

Andere Artikelen